Actie: voor € 275,00 > 3 vaaruren op een doordeweekse avond. Aanvang: 18:00 of 18:30 uur

Hiswa te Water, een groot feest voor de watersport

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 20:57

Na een succesvolle editie in 2022 bereidt de organisatie van Hiswa te Water zich voor op een nog spectaculairdere beurs in 2023. Van 30 augustus tot en met 3 september ligt de Bataviahaven in Lelystad vol met meer dan 375 jachten, afgemeerd in een prachtige omgeving.

Omdat vorig jaar zo geslaagd was, krijgt Hiswa te Water binnen de haven alle beschikbare ruimte om gasten en exposanten een optimale ervaring te bieden. Directeur Arjen Rahusen doet er alles aan om het niveau van de beurs dit jaar nog hoger te krijgen. “Dan gaat het niet alleen om het botenaanbod, maar ook om bijvoorbeeld de aankleding en catering. We bedienen de gehele breedte van de markt. Daarom zijn wij extra blij met de topklasse catering van Maison van den Boer. Ook hebben we dit jaar een dubbeldeks tent met verbluffend uitzicht over de beurs.”

Dutch Build

Ondanks het ruime aanbod heeft de watersportbeurs zich dit jaar gespecialiseerd in topjachten van Nederlandse makelij. Rahusen: “Dutch Build wordt over de hele wereld gewaardeerd. We hopen dan ook weer veel internationale gasten te verwelkomen die op de topproducten afkomen. Zo wordt de boulevard wederom de plek waar exclusieve jachten bij elkaar liggen. Hier hebben we de infrastructuur verbeterd. Als onderdeel daarvan hebben we vijftig nieuwe trappen besteld. In onze plannen ligt het daar al aardig vol. Het grootste jacht dat hier komt te liggen is 27 meter lang en 11,5 meter hoog. Kortom een echt kasteel op het water.”

Daarnaast biedt de komende editie meer dan alleen een brede verzameling boten. Op elk moment van de dag gebeurt er iets bijzonders tijdens de beurs. Zo worden vlak voor de beurs de ‘Boot van het Jaar’-prijzen uitgereikt. Verder worden er op het demoplein continu demonstraties gegeven over bijvoorbeeld het onderhouden van een schip. Ook is er het veiligheidsplein, waar Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade en de KNRM vertellen over hun werk. Tot slot presenteert Vaarplezier de fijne kneepjes van het varen en wordt er weer een carrièredag georganiseerd voor werken in de watersport. Hier kunnen watersportbedrijven aangeven wat voor personeel zij zoeken en kunnen bezoekers een baan vinden die echt bij hun past.

Aandacht voor innovatie

Hiswa te Water is modern en heeft daarom innovatie en duurzaamheid als belangrijke thema’s. Al bij de ingang worden bezoekers getrakteerd op een compleet overzicht van elektrische aandrijvingen. Daarnaast is het duurzaamheidspaviljoen opnieuw aanwezig. Ook duurzame aandrijvingen met bijvoorbeeld waterstof zijn hier te vinden.

Eveneens wegens succes terug is het Funpark, waar bezoekers kennis maken met moderne pleziersporten. Denk hier aan de SUP-fiets, Rocket foil en Seatfoil. Rahusen: “Hopelijk maken de standhouders op de beurs weer hun eigen feestjes. Als het weer meezit en de marktontwikkelingen zicht voortzetten, verwachten we dat de beurs weer een groot feest wordt.”

Voor meer informatie ga naar Hiswa te Water.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.