Actie: voor € 275,00 > 3 vaaruren op een doordeweekse avond. Aanvang: 18:00 of 18:30 uur

Welkom op de officiële blog van De Groot Sloepverhuur in Maarssen! Op deze blog delen we graag verhalen en informatie over de prachtige omgeving van de Vecht, de Loosdrechtse plassen en de grachten van Utrecht. Of je nu een toerist bent, een local of gewoon geïnteresseerd bent in deze gebieden, hier vind je interessante artikelen en verhalen. We delen graag tips over mooie vaarroutes, bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Blijf op de hoogte van onze blog en ontdek alles wat de Vecht en omgeving te bieden hebben!

Hiswa te Water, een groot feest voor de watersport

Na een succesvolle editie in 2022 bereidt de organisatie van Hiswa te Water zich voor op een nog spectaculairdere beurs in 2023. Van 30 augustus tot en met 3 september ligt de Bataviahaven in Lelystad vol met meer dan 375 jachten, afgemeerd in een prachtige omgeving.

Lees meer »

Verkeersmaatregelen Buiten-IJ verscherpt

Het vaarverkeer op het Buiten-IJ krijgt te maken met een gewijzigde situatie. Omdat het vaarseizoen weer begonnen is, wordt het drukker op het water. Daarbij wordt het Buiten-IJ steeds ondieper, wat voor gevaarlijke omstandigheden kan zorgen.

Lees meer »

Schade brand Epse loopt in miljoenen

a de uitslaande brand van maandagavond in een loods in Epse waar boten en oldtimers stonden, wordt de schade opgemaakt. Die loopt volgens de eigenaar van het pand in de miljoenen. Er stonden veel dure boten in de loods, slechts een tiental boten zijn aan de vlammenzee ontsnapt. De eigenaar van het botenbedrijf ligt nog in het ziekenhuis met brandwonden aan zijn gezicht en armen. 

Lees meer »

Muzikaal protest op de grachten van Haarlem

Zaterdagmiddag gaat de Haarlemse nachthoreca de grachten op met twee boten met dj’s van JUNE en Patronaat. Het is de start van hun protestactie ‘De Nacht Staat op’. Vervolgens doet de nachthoreca tussen negen uur ’s avonds en vier uur ’s nachts hun deuren open uit protest tegen de coronamaatregelen. De organisatie roept iedereen op om mee te doen.

Lees meer »

Gouden superjacht Khalilah te huur voor 225.000 euro per week (video)

Met haar 49 meter is Khalilah het grootste privéjacht dat volledig in koolstofcomposiet is gebouwd. Ze combineert een stijlvol goudgekleurd exterieur met een cool interieur en is zeer geschikt om soepel mee te cruisen. Interessant voor u? Het unieke jacht is nu te huur bij Superyachts Monaco voor € 225.000 tot € 235.000 per week.

Lees meer »

Politie pleit voor uitbreiding vaarbewijsplicht

Een vaarbewijs is verplicht voor snelle boten of boten langer dan 15 meter. Echter wil de Landelijke Eenheid van de politie dat dit al vanaf een boot van 8 meter of langer gaat gelden. Ook zien ze graag een praktijktoets als uitbreiding op het theorie-examen komen. 

Lees meer »

Op welke leeftijd mag je een boot besturen?

Varen is natuurlijk super! En er zijn er veel die zo vroeg mogelijk willen beginnen! Maar op welke leeftijd mag je een boot besturen? En heb je een vaarbewijs nodig? Op deze pagina vertel ik het je allemaal. Ik heb het over de motorboot waar de meeste regels voor zijn. En het vaarbewijs. Ook heb ik het over de zeilen en roeien maar die staan onder een kopje omdat de regels ongeveer hetzelfde zijn.

Lees meer »

Politie treedt strenger op tegen snelvaarders op Goese Meer

GOES - Om snelheidsovertredingen op het water tegen te gaan, treden de politie en gemeente Goes met ingang van dit vaarseizoen strenger op tegen te hard varen op het Goese Meer.Recreanten die met hun motorboot op het Goese Meer sneller varen dan de toegestane zes kilometer per uur zijn al langer een bron van ergernis. “De politie gaat vaker controleren op het water”, waarschuwt de Goese burgemeester Margo Mulder. Er komen speciale actiedagen. “De boetes bij overtreding van de maximumsnelheid worden hoger.” Wie herhaaldelijk in de fout gaat, riskeert een bekeuring van 1500 euro. Bij een derde overtreding neemt het Openbaar Ministerie de boot in beslag.

Lees meer »

Per 1 april doorvaartgeld voor Amsterdam verschuldigd.

Vanaf 1 april 2021 is het verplicht om een doorvaartvignet voor Amsterdam aan te schaffen. Dat geldt ook voor de Staande Mastroute door de hoofdstad. De nieuwe bepaling vereist eveneens een vergoeding voor ieder pleziervaartuig dat aanmeert op het Amsterdamse binnenwater.

Lees meer »

Tips voor het vieren van vakantie op de boot in eigen land

Het Nederlandse rivierenlandschap bestond in het verleden met name uit ongecontroleerde stromen die constant hun eigen bedding verlegden. Dit is inmiddels niet meer het geval. Het rivierengebied is tegenwoordig namelijk beperkter van omvang, terwijl de Maas, IJssel en Rijn ook rustig voortkabbelen. Ze worden door dijken, polders en kribben in bedwang gehouden. U kunt over deze vaarroutes varen tijdens uw vakantie met uw boot. Ondertussen kunt u op de route allerlei prachtige steden aandoen. Kiest u voor de IJssel? U kunt dan bijvoorbeeld een dagje Deventer ingaan of Zutphen verkennen. Vaart u liever in de zomer op de Nederrijn? U kan dan per boot langs historische steden als Wageningen en Arnhem gaan, waar u zeker even aan moet leggen.

Lees meer »

Pas op: dit zijn boetes op het water voor 2021

Varen hoeft niet altijd een dure hobby te zijn. Wie zich aan de regels houdt, voorkomt in ieder geval nare bijkomende kosten in de vorm van een boete. Het Openbaar Ministerie maakte recent de boetebedragen voor 2021 bekend.Vaart u zonder vaarbewijs waar dit wel verplicht is, dan komt dit u duur te staan. Dit geldt ook voor te hard varen.

Lees meer »