Koningsdag en Pinksteren zijn wij volgeboekt

Politie treedt strenger op tegen snelvaarders op Goese Meer

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 08:02

GOES - Om snelheidsovertredingen op het water tegen te gaan, treden de politie en gemeente Goes met ingang van dit vaarseizoen strenger op tegen te hard varen op het Goese Meer.

Recreanten die met hun motorboot op het Goese Meer sneller varen dan de toegestane zes kilometer per uur zijn al langer een bron van ergernis. “De politie gaat vaker controleren op het water”, waarschuwt de Goese burgemeester Margo Mulder. Er komen speciale actiedagen. “De boetes bij overtreding van de maximumsnelheid worden hoger.” Wie herhaaldelijk in de fout gaat, riskeert een bekeuring van 1500 euro. Bij een derde overtreding neemt het Openbaar Ministerie de boot in beslag.

 

 

Daarnaast stuurt de gemeente Goes brieven aan overtreders die bij haar bekend zijn. Bestuurders van motorboten die zich regelmatig niet aan de regels hielden, zijn persoonlijk op hun gedrag aangesproken, vertelt de burgemeester. Iedereen moet veilig kunnen recreëren in het Goese Meer, benadrukt ze. Omdat er bijvoorbeeld ook veel wordt gezwommen, moeten boten langzaam varen.

De afgelopen jaren zijn politie en gemeente meerdere keren met bewoners van de gelijknamige wijk in gesprek gegaan over de overlast. “De wijkbewoners zijn blij met deze aanpak”, zegt Mulder. “ De politie en gemeente hopen dat met de strengere maatregelen dit vaarseizoen gevaarlijk situaties uitblijven. “We willen niet pas in actie komen als er een ongeluk gebeurd is.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.