Actie: voor € 275,00 > 3 vaaruren op een doordeweekse avond. Aanvang: 18:00 of 18:30 uur

Tips voor het vieren van vakantie op de boot in eigen land

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 07:27

Tips om de bootreis door eigen land zo leuk mogelijk te maken. 

Nederlands rivierengebied

Het Nederlandse rivierenlandschap bestond in het verleden met name uit ongecontroleerde stromen die constant hun eigen bedding verlegden. Dit is inmiddels niet meer het geval. Het rivierengebied is tegenwoordig namelijk beperkter van omvang, terwijl de Maas, IJssel en Rijn ook rustig voortkabbelen. Ze worden door dijken, polders en kribben in bedwang gehouden. U kunt over deze vaarroutes varen tijdens uw vakantie met uw boot. Ondertussen kunt u op de route allerlei prachtige steden aandoen. Kiest u voor de IJssel? U kunt dan bijvoorbeeld een dagje Deventer ingaan of Zutphen verkennen. Vaart u liever in de zomer op de Nederrijn? U kan dan per boot langs historische steden als Wageningen en Arnhem gaan, waar u zeker even aan moet leggen.

Amsterdamse grachten

Mogelijk bent u echt een groot liefhebber van natuur. Het zal dan niet heel aantrekkelijk zijn om tijdens uw vakantie over de Amsterdamse grachten te gaan varen. Anderen houden juist wel heel erg van het varen in onze hoofdstad, wat natuurlijk mateloos populair is in de zomer. U zou hier zelf naartoe kunnen gaan in uw eigen boot, maar u kunt er ook een kleine elektrische sloep varen. Natuurlijk is het daarnaast ook mogelijk om mee te gaan met zo’n grote rondvaartboot. Hartstikke leuk natuurlijk, want Amsterdam ziet er vanaf het water toch wel een stukje anders uit. Overigens vindt u ook in veel andere Nederlandse steden grachten waar u kunt varen met uw boot, zoals bijvoorbeeld Utrecht of Leeuwarden.

Friese meren

Als u toch in Leeuwarden bent voor de grachten dan is het ook zeker slim om direct met uw boot naar de Friese meren toe te gaan. Nergens is het in ons land namelijk zo mooi om in de natuur te varen als op de Friese meren. Dit staat bekend om haar geweldige diversiteit, terwijl de natuur bij deze wateren natuurlijk ook echt prachtig is. De Friese meren zijn daarnaast ook erg geschikt voor vaartochten met uw familie of vrienden. Toch is het beter om hier niet een dagje naartoe te gaan, maak er juist een hele week van. De Friese meren zijn namelijk vrij groot van omvang, dus er valt genoeg te verkennen tijdens uw vakantie op de boot in dit gebied.

Laag Holland

Ten noorden van Amsterdam ligt Laag Holland, dit kunt u dus mooi combineren met het varen over de grachten van onze hoofdstad. Laag Holland is een oer-Hollands stukje Nederland. U vindt hier veel water, maar ook molens, groene weilanden en houten huisjes. U zou hier een fluisterbootje kunnen huren, wat onder andere bij theetuin Overleek mogelijk is. Dit ligt net buiten Monnickendam. Vervolgens kunt u op uw fluisterbootje voor de lange route kiezen. Hierbij vaart u naar Holysloot. Leg vervolgens aan bij Eetlokaal ’t Schoolhuis waarna u naar Zuiderwoude kunt gaan. Hier is het zeker een slim idee om een tussenstop te maken bij theetuin ’t Einde. Leuk voor een dagje uit!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.